Dt. 20/03/2019Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit do të prishë nesër me shpërthim të kontrolluar një objekt (oxhak) në Fushë-Arrëz. Operacioni i IKMT do të kryhet pas kërkesës për mbështetje nga Bashkia e Fushë-Arrëzit. Objekti, rreth 40 metra i lartë, ndërtuar me tullë, pjesë përbërëse e objektit industrial ndërtuar para viteve ‘90, për shkak të amortizimit paraqet rrezikshmëri. IKMT për realizimin e shpërthimit ka hapur në trupin e objektit 100 furnela (vrima) dhe do të përdorë rreth 7 kilogramë
eksploziv. Operacioni do të kryhet nesër rreth orës 12.00.


FusheArrez3