16 shkurti “Dita e inxhinierit të pyjeve”

16 shkurti u shpall si “DITA E INXHINIERIT TE PYJEVE”, pasi në këtë datë në vitin 1964 u diplomuan inxhinierët e parë nga Fakulteti i Pyjeve. Mirënjohje dhe respekt për punën e brezit të parë të inxhinierve dhe të gjithë specialisteve të pyjeve që kanë kontribuar me profesionalizëm në Pylltarinë shqiptare.   Inspektorati Kombëtar i […]

Aksion i IKMT dhe Policisë së Shtetit për çlirimin e hapësirave përgjatë rrugëve kombëtare

Inspektorati i Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit me mbështetjen e Policisë së Shtetit po çliron hapësirat përgjatë rrugëve kombëtare nga ndërhyrjet dhe zhvillimet e kundërligjshme. Ndalohen me ligj vendgrumbullimet e mjeteve motorike, rimorkiove, si dhe të pjesëve të tyre të këmbimit, mjeteve të dala jashtë përdorimit përgjatë rrugëve. Gjatë fazës së parë të këtij procesi […]

Autostrada Tiranë-Durrës/IKMT dhe Policia e Shtetit aksion për çlirimin e vendgrumbullimeve të automjeteve

Inspektorati i Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit me mbështetjen e Policisë së Shtetit po çliron hapsirat përgjatë rrugëve kombëtare nga ndërhyrjet dhe zhvillimet e kundërligjshme. Ndalohen me ligj vendgrumbullimet e mjeteve motorike, rimorkiove, si dhe të pjesëve të tyre të këmbimit, mjeteve të dala jashtë përdorimit përgjatë rrugëve. Gjatë fazës së parë të këtij procesi […]

Zv.kryeministrja Belinda Balluku prezanton krijimin e Task Forcës për ujërat e ndotura

Zv.kryeministrja Belinda Balluku ka prezantuar nga Durrësi krijimin e Task Forcës së dedikuar për kontrollin e menaxhimit të ujërave të ndotura në sektorin e turizmit bregdetar, për të mbrojtur e përmirësuar cilësinë e ujërave larës në plazhet buzë detit, liqeneve apo lumenjve. Në prag të nisjes së sezonit turistik 2024, do të imponohet me çdo […]

Aksioni “Unaza e madhe”, shembet një ndërtesë 5-katëshe në lotin e parë, Laprakë

Në kuadër të projektit “Unaza e Madhe”, Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka vijuar punën për aksionin në lidhje me shembjen e objekteve të ndërtuara në kundërshtim me ligjin dhe me VKM shpronësimi. Ditën e sotme, datë 13.02.2024 është shembur një ndërtesë 5 katëshe në Lotin e parë, në zonën e Laprakës me vendim […]

Tabelat e paligjshme/IKMT dhe Policia e Shtetit aksion në pikat kufitare

Prej datës 05.02.2024- 15.02.2024  Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit në bashkëpunim me Policinë e Shtetit është angazhuar me kohë të plotë dhe ka kryer aksionin për objekte/tabela të paligjshme në akset kryesore rrugore drejt shtatë pikave të kalimit kufitar të Republikës së Shqipërisë. Qëllimi i këtij aksioni të zhvilluar nga IKMT është rritja e […]