Shkodër, takim i strukturave të qeverisjes vendore dhe ligjzbatuese për mbarëvajtjen e sezonit turistik 2024

Në qytetin e Shkodrës është mbajtur një takim mbi punën dhe zbatimin e planit të masave, për mbarëvajtjen e sezonit turistik 2024 në qarkun Shkodër. Në këtë takim është paraqitur informacioni për punën e deritanishme në menaxhimin e mjedisit, kontrollin e territorit për ndërtimet e paligjshme dhe përmirësimin e shërbimeve për pushuesit. Gjithashtu është miratuar […]

DRIKMT Berat, inspektim për prerjen e paligjshme të pyjeve

Sektori i inspektimit pyjor në DRIKMT Berat ka kryer kontroll në ekonominë pyjore Guhak në Polican dhe në zone pyjore Stror Dobrush. Ky kontroll ka patur në fokur parandalimin e prerjeve të paligjshëm të pyjeve. Nga ky kontroll nuk janë konstatuar raste shkeljesh.

DRIKMT Tiranë aktivitet i përbashkët me studentët e UBT për inspektimin e mjedisit

Inspektorët e DRIKMT Tiranë kanë zhvilluar një ditë në terren së bashku me studentë të Universitetit Bujqësor të Tiranës. Inspektorët u kanë shpjeguar studentëve procesin praktik të inspektimit dhe kriteret mjedisore të mbështetura në ligj. Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të javës që pasoi Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit.

Dita e biodiversitetit/ IKMT aktivitet për pastrimin e zonave bregdetare, muzeale dhe parqeve

Drejtoria e Inspektimit të Mjedisit dhe Ujërave dhe 12 Drejtoritë Rajonale të Inspektoratit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit, kanë organizuar një aktivitet për pastrimin e zonave bregdetare, muzeale dhe parqeve në qytete të ndryshme. Ky aktivitet vjen në kuadër të ditës ndërkombëtare të biodiversitetit. IKMT u bënë thirrje të gjithë qytetarëve të tregohen të kujdesshëm […]

DRIKMT Gjirokastër heq inertet nga toka bujqësore pas ankesës së ardhur në e-Albania

DRIKMT Gjirokastër ka zbritur në terren për zgjidhjen e ankesës së ardhur përmes portalit e-Albania ku një shtetas akuzohej se kishte hedhur inerte në tokë bujqesore. Pas verifikimit në vend dhe zgjidhjes së situatës, inertet e hedhura u sistemuan me mjetet e Bashkisë Gjirokastër, duke e kthyer rrugën në gjendjen e mëparshme dhe plotësisht të […]

DRIKMT Korçë bllokon punimet në parcelën bujqësore në Bilisht për mungesë dokumentacioni

DRIKMT Korçë, kreu inspektim në territor në lidhje me punimet që po kryheshin, në një parcelë bujqësore në dalje të qytetit të Bilishtit. Nga inspektorët u kërkua vënia në dispozicon e dokumentacionit përkatës për kryerjen e punimeve. Në mungesë të këtij dokumentacioni, u krye pezullimi i punimeve dhe gjithashtu është vendosur afat për paraqitjen e […]